GDP a gyakorlatban pontszerző és ismeretbővítő tanfolyam

GDP-aktualitasai-2016.09. 21-22

Tisztelt Érdeklődők és Jelentkezők!

A következő GDP a gyakorlatban pontszerző és ismeretbővítő tanfolyam egyik fő témája a gyógyszerek egyedi azonosítása.

Ennek az ad aktualitást, hogy 2016. február 9-én az EU „közlönyben” kihirdették a nagyon várt Delegated Act-et az egyedi gyógyszer-azonosításról. A Rendelet, amely az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek külső csomagolásán elhelyezendő biztonsági elemekre vonatkozó részletes szabályok meghatározásáról szól, és amely globálisan egyedi termékazonosító kód alkalmazását írja elő az érintetteknek.

A bevezetési határidő az EU-ban: 2019. február 9. (kivéve: Belgium, Olaszország, Görögország, nekik még + 6 év 2025).

Ez a joganyag így egységes és globális szabványokra építve (GS1) megteremti a szállítók oldaláról az egységes termékazonosítást és vonalkódos jelölést (GS1 DataMatrix 2d-s vonalkód), amelyre „ráépíthető” az ellátási helyeken belüli gyógyszer-nyomonkövetés, illetve azok hatósági, nyilvántartási és elszámolási rendszere. Addig is, amíg ez megvalósul, a jelenlegi EAN  vonalkódokkal is elkezdhető a rendszer kiépítése.

A tanfolyamon érinteni fogjuk ezen intézkedés hatásait és az érintettek várható feladatait.

Jelentkezzen a GDP a gyakorlatban című továbbképzésre (egyetemi akkreditációs azonosító: SZOTE-GYTK/2016.II./00012). A tanfolyamra való jelentkezéshez az alábbi jelentkezési lapot nyomtassa ki és kitöltve küldje vissza a peterlakatos@t-online.hu címre beszkennelve vagy a +36-1-327-0403-es fax számra.

Üdvözlettel:

Lakatos Péter

LKTJelentkezesi-lap-GDP-aktualitasai-2016092122

 

 

 

 

Kategória: GDP, Hírek